Workum

Op 9, 10 en 11 september staat Workum bol van de activiteiten tijdens het UIT Festival. Het sub-thema van dit weekend is ‘OMKEAR’. Omkear staat voor een radicale beslissing om alles anders te doen, een keerpunt in een bestaan. Vele activiteiten staan in het teken van dit thema.

Het weekend wordt geopend met een ‘Film oer it Wetter’. Na het grandioze succes van vorig jaar kon dit onderdeel dit jaar natuurlijk niet missen. Film kijken vanuit je boot of vanaf de kant, hoe leuk is dat? Dit speelt zich af in de Stedspollehaven te Workum.

Op zaterdag en zondag kan men kiezen uit de verschillende routes die zijn uitgezet. Bij zowel de step/fiets als de vaar/wandelroute ga je onder leiding van een gids langs verschillende verrassende culturele activiteiten. Op deze routes kom je door straten, langs en in gebouwen, bij performances, voorstellingen, historie en kunstuitingen. En dat op plekken waar men niet altijd komt… Dus laat je verrassen en ga met ons mee. De routes duren 1,5 tot 2 uur. Bezoekers volgen de route in kleine groepen. De groepen worden begeleid door een gids, deze weet veel van de kunst, de gebouwen en de optredens.

Daarnaast is er een dwaalroute op en rond de Merk; op eigen houtje de prachtige monumentale gebouwen bekijken, de ateliers van de kunstenaars bezoeken, luisteren naar een prachtig concert, het is allemaal mogelijk. En speciaal voor de kinderen is er het kinderplein met veel activiteiten om ze kennis te laten maken en te ervaren met alle facetten van cultuur.

Op zaterdag sluiten we de dag af met een spetterend optreden van Scaramouche, een band die bestraat uit door de wol geverfde muzikanten die garant staan voor een stevig potje ‘good rockin’- all time favourites.