Wommels

Muziek en monumenten samen fierder in Wommels!

Op zaterdag 10 september zal er ook dit jaar in Wommels muziek en ‘fertier’ zijn in het kader van het UIT-festival en Open Monumentendag. In Wommels zullen de activiteiten plaatsvinden op de Lytse Terp, in de Jacobikerk, in It Tsiispakhûs en in de bibliotheek. Op de Lytse Terp gaan we er een muzikale middag van maken! Er zijn optredens van diverse muzikale groepen uit Wommels. Jong en oud zal van zich laten horen en/of zal zich laten zien!

Sjong

Een koor dat bestaat uit zo’n vijfentwintig mannen en vrouwen. Zij staan onder leiding van dirigente Margo Konings en worden begeleid door pianiste Sjoukje van der Velde. Zij zingen vierstemmige liederen. Het repertoire is divers; onder andere modern, Friestalig en jaren ‘60.


De Freulesjongers

Een koor wat is opgericht in 2021. Het doel van de Freulesjongers is ‘Zingen wat we mooi vinden en hiervan genieten’. Onder leiding van dirigente Ellen Postma en begeleid door een ensemble van muzikanten laten zij van zich horen.

On The Move

Onder leiding van Tseard Verbeek, is het jeugdorkest van het Stedelijk Sneek, waarin ook de jeugdleden van het harmonieorkest Euphonia in meespelen. Tijdens hun optreden staat het Circus centraal. Dit is alvast een voorproefje voor een groots concert in Sneek op 24 september.

De Kids Swing

Funky Kids en Zumba van sportschool Akkermans zullen onder leiding van hun trainers Tessa en Marit dansen en swingen op het podium! Voor wie niet stil kan blijven zitten: dans gerust mee.

Harmonieorkest Euphonia

Het orkest speelt muziek van diverse aard. Van film, naar jazz en klassiek. Zij staan onder leiding van Tjeerd Barkmeijer. Een speciaal optreden is er met een aantal kinderen van de basisschool, die nog maar enkele weken een instrument bespelen.

Door het Dielshûs wordt er op de Lytse Terp gezorgd voor een drankje.

De Jacobikerk is van 13.30 – 17 uur geopend. Een ieder is vrij om te komen kijken. Speciale aandacht is er voor het net gerestaureerde Radersma orgel. In de kerk zijn meerdere vrijwilligers aanwezig die zowel kinderen als volwassenen uitleg geven over de historie van de kerk. Voor kinderen (en natuurlijk ook ouders en overige belangstellenden) zijn er activiteiten met onder andere de vragen: Hoe werkt een orgel? Wat is een rijke stinkerd? Wat is een rouwbord?

It Tsiispakhûs is geopend van 10 – 17 uur. Van 13 tot 17 uur zijn kinderen welkom om een ‘paspoort van een kalf’ te maken of om zelf boter te karnen. De ouders kunnen dan de expositie bezoeken of mee uit varen.

Ook de bibliotheek is geopend van 13.30 – 17.00 uur. Om 14.00 uur starten we met een Taalkuier. Ga je mee? Een wandeling voor anderstaligen en Nederlandstalige inwoners van Wommels en omstreken. Al wandelend oefen je het spreken van de Nederlandse taal. Je bent lekker in beweging en je leert de omgeving kennen! Misschien een kijkje nemen bij de andere deelnemers van het Uitfestival. Met een rondje om de Terp.

De start is in de bibliotheek. Na afloop drinken we een kopje koffie/thee tijdens Wommels Connect. Maak kennis met elkaar en geniet van lekkers gebakken door Roshin Said en Pieteke de Boer. Je kunt ook van 15.00-16.00 uur komen en meedoen met een spel.

Voor de jeugd is er tussen 14.00- 16.00 uur een lego challenge met het thema Samen. Wij hebben de bakken lego. Kom jij een kunstwerk bouwen? Straalt jouw bouwwerk het thema Samen het beste uit dan win je ook nog eens een prijs. Meedoen is gratis en opgave niet nodig. Maar vol = vol.

Wij hopen op uw komst tijdens een of meerdere van de activiteiten op deze dag!

Werkgroep UIT-Wommels