Oudega

Geniet van het UIT Festival in Oudega!

Voor het UIT Festival hebben de inwoners van Oudega samen met alle verenigingen van het dorp op 10 september een festival georganiseerd op de ijsbaan. Op ‘oude’ muziek van ‘toen er nog ijs lag’ worden nieuwe Friese teksten geschreven. Het FrIISfestival is hét middel om de verschillende gemeenschappen aan elkaar te verbinden en de cultuur van het samen doen en werken door te geven aan een volgende generatie.

Luister naar Friese versies van de muzikale hardrijders van ‘toen’ er nog ijs lag op de ijsbaan van Oudega. Lokale solisten zingen samen met popband, fanfare Eendracht Maakt Macht een popkoor en kinderkoor de hits van de muzikale hurdriders van de laatste twintig ijsjaren. Op herkenbare melodieën van Elvis Presley, Nirvana, ABBA en meer hoor je nieuwe Friese teksten. Geniet met jong en oud van de festival sferen, of help zelf mee! Ervaar de dorpscultuur en geef het gevoel van samen iets maken door aan nieuwe generaties. Een mooi dorp maak je samen. Ga je mee het ijs op?

Om 20.00 uur, start het feest op de ijsbaan De Wearen in Oudega.
Het festivalterrein zal in winterse sferen worden gebracht. Kleed u zich winters aan voor een bezoekje? Koek en zopie aanwezig! 

Parkeren met fiets en auto bij It Joo, ingang aan de Hagenadyk. Kaartverkoop à 10,– ( 5,– voor kinderen) inclusief koek en zopie via de Doarpswinkel of vanaf 27 augustus via www.friesland.nl zolang de voorraad strekt!