Koudum

Kom een kijkje nemen in Koudum!

Voor de derde keer doet Koudum mee aan het UIT Festival, zowel omdat we er andere jaren veel plezier aan hebben beleefd en natuurlijk omdat het de tweede zaterdag van Koudumer Feestweek is!

We gaan de kinderen vermaken met allerlei spellen naast het Centrium (muziekpodium in hartje Koudum). Dit wordt ook een onderdeel van de kinderroute, die kinderen zal voeren langs de bibliotheek, de galeries en het nieuwe monument aan de haven.

Tussen 13:00 en 17:00 uur ’s middags zullen verschillende muzikanten te horen zijn op het Centrium. Daarna gaan we met z’n allen kijken wat de buurtschappen en andere groepen aan moois en ludieks gemaakt hebben voor de optocht. Om half tien eindigen we deze dag spetterend met een optreden van Jack Bottleneck op het Centrium.

Programma:

 • 11:30 – 17:00 Spellen naast het Centrium door Crazy Entertainment:
  Welke kip komt er naar beneden? Dat is spannend. Want je moet ‘m wel vangen. Daarna kun je door naar de bibberspiraal of een van de andere spellen, waar je lol mee kunt beleven. Voor de kinderen is dit een onderdeel van de kinderroute.
 • 13:00 – 17:00 Muziek op het Centrium:
  Onder het motto: ‘Fierder hoechsto it net te sykjen’. Allemaal artiesten uit de regio.
 • 13:00 Bruno Rummler:
  Bruno staat garant voor een onvergetelijk, gezellig muzikaal optreden vol oude en nieuwe covers en eigen nummers in het Engels, Nederlands, Fries of Duits. https://brunorummler.com/
 • 14:00 Power Trio:
  Het Koudum-Balkster poptrio onder leiding vande bekende muzikant Johan Keus speelt een repertoire van stevige Powerrock met daarin eigen nummers maar ook eigen bewerkingen van covers. Maar dan wel stevig…
 • 15:00 Yariba Dakan:
  Probeer tijdens een optreden van Yiriba Dakan maar eens stil te blijven zitten. De zes mannelijke bandleden maken al jaren met veel plezier muziek. En dat hoor je. Hun optreden wordt gegarandeerd een muzikaal en swingend feestje! Naamgever Bouba Keita komt uit Mali. Hij schrijft en zingt zijn eigen repertoire en speelt op virtuoze wijze balafoon, n’goni en djembé. Joël Diarra eveneens uit Mali speelt balafoon, Jorrit Pruiksma drums, Arend Freije n’goni, Yde Kuipers saxofonist en Jonathan Koning bas. De band speelt traditionele maar ook eigen geschreven Afrikaanse muziek.
 • 16:00 BlueSunday:
  Of ze nog wilden optreden, daar twijfelden Patrick en Welmoed wel aan. Maar ze maakten intussen wel weer zulke leuke liedjes dat ze die graag laten horen op het Centrium in Koudum. Zij spelen Roots muziek. Meer info is te vinden op hun website: KLIK!
 • 19:00 – 21:30 Optocht in het kader van de Koudumer Feestweek.
 • 21:30 Jack Bottleneck op het Centrium:
  Het doorleefde “korrel 40” stemgeluid van Jack wordt muzikaal ondersteund door: “Bluesman” Herman  Frank en de doorgewinterde muzikanten Johannes Blanksma op drums en Rob Taekema op bas. https://jackbottleneck.nl/

Kinderroute
Als kinderen alle opdrachten hebben gedaan bij de spellen, de bieb, de galeries en het monument aan de haven kunnen zij met een volle kaart een ijsje gaan halen bij Cafetaria De King.

Het UIT Festival Koudum speelt zich af op het ‘Frieslandplein’.
Voor navigatie: Hoogstraat 2.

GEZIEN DE ONZEKERE WEERSVOORSPELLING VINDEN DE ACTIVITEITEN PLAATS IN DE VOORMALIGE MUZIEKSCHOOL AAN DE SINGEL.

De voormalige muziekschool

AAN HET EINDE VAN DE VERLENGDE HOOFDSTRAAT. OP ONGEVEER 200 METER VAN HET ‘FRIESLANDPLEIN’.