IJlst

Wees welkom in IJlst tijden het UIT Festival!

Neem een kijkje bij het Houtmuseum IJlst: met een heel leuk kinderprogramma met gereedschap timmeren en verbindingen maken. Stoommachine, aanmeerplaats rondvaart IJlst van en naar It Podium en Molen de Rat.

Vanaf 10.00 uur s ’morgens tot 16.00 uur s ‘middags is er een muziekbeurs bij en rond It Podium aan de Sudergoweg nummer 1. Heb je nog muziekinstrumenten, Cd’s bandjes of platen en wil je ruilen of verkopen? Neem dan contact op met It Podium. Coördinatoren: Siegfried van Asten 0652457021 of Henk Wessels 0612614169. Mail: info@stichting-it-podium.nl Er zijn al aanmeldingen van drumaccessoires, gitaren en diverse geluidsboxen etc.

Officiële opening

Om 13.00 uur start het officiële programma met de opening door wethouder Petra van den Akker op het terrein bij het Museum Houtstad IJlst. Rondom het Museumgebouw vinden allerlei activiteiten plaats, zoals een houtworkshop voor kinderen en een echte draaiende stoommachine, een brandweerblusboot en een oude baggermolen, dit alles ter bezichtiging.


Het programma:

Vanaf de steiger in de Houthaven bij het Museum Houtstad IJlst kun je op de boten van Beleef IJlst doorlopend een rondvaart maken door IJlst met afzet- en opstapplaatsen bij de Fierljepschansen/It Podium en het Museum. Houtzaagmolen de Rat is de hele dag geopend vanwege Monumentendag en het terras van Mfc de Utherne is uiteraard ook de hele dag geopend. Bij It Podium treden vanaf 13.00 uur diverse bands uit IJlst en omstreken op met o.a. de rockschool van Jeroen Booy en de swingende band Beats & Booze als afsluiter. Alle bands hebben een connectie met It Podium als broedplaats van allerlei muzikale en culturele activiteiten. Om 18.00 uur is er nog een afterparty bij It Podium, waar een ieder welkom is.

De organisatie hoopt op mooi weer, een grote opkomst en een prachtige samenkomst van de IJlster bevolking en verre omstreken. Tot ziens op 10 september