Goënga

Welkom allemaal, bij het UIT Festival in Goënga!

Op het kaatsveld in Goënga vind je zondag 11 september een ‘ieder wat wils’ muziek festival! Tussen 14:30 en 17:00 uur geniet je hier van optredens van uiteenlopende lokale artiesten. Het popkoor ‘Bar en Boos’ uit Sneek, met veel zangtalenten uit ons dorp, is van de partij. De geweldig muzikale band Schwung met Linde, Teun en Symon laten hun repertoire horen. En, niet te vergeten, troubadour Ernst Langhout komt langs met zijn prachtige folk muziek.

Tussendoor kunnen jong en oud een spectaculaire emmer-drum workshop volgen en in de kerk kun je kunst bekijken van Jentsje Fekkes. Kom genieten van muziek en kunst in Goënga!

Bar en Boos

Zanggroep Bar en Boos is, twaalf jaar geleden alweer, opgericht in het dorp Goënga, heeft ooit 18 leden gekend en staat nu al jaren stabiel op 12 leden; 8 vrouwen en 4 mannen. Sinds 2019 is Johan Velthuis onze enthousiaste leider en begeleider op piano. Een keer in de twee weken oefenen we nu met veel plezier in Boornzwaag. Ons repertoire? Alles wat wij maar leuk vinden om te zingen: best wel wat Engelstalig, maar ook Nederlands- en Friestalig.. Over de muur, Every breathe you take, The skye boat song, Chasing cars; en noem ze maar op.

Ernst Langhout

De Friese muziekant Ernst Langhout speelt voornamelijk akoestische folk. In het midden van de jaren zeventig werd Ernst Langhout bekend met de folkgroep Haggis en Manacle Trust waarmee hij op tournee ging in Schotland en Ierland. Ernst Langhout heeft daarna met verschillende bands opgetreden.

Zijn eerste solo album verscheen in 1990 onder de naam Songs. In 2004/2005 heeft Ernst Langhout meegewerkt aan Dylan yn it Frysk en Dylan yn it Frysk2. Samen met Johan Keus spelen ze klassiekers van Bob Dylan. Teksten werden vertaald door schrijver-dichter Harmen Wind. Kom genieten van de akoestische folk door Ernst Langhout.

Schwung

Sfeerband Schwung staat al sinds 2020 garant voor kwaliteit! De toeschouwer staat bij ons centraal… wij zijn pas tevreden als ú dat bent! Het is onze missie om samen met u tot een passende invulling te komen, waar beide partijen blij van worden!

Zondag 11 september in Goënga, tussen 14:30 en 17:30 uur, bij het kaatsveld. Wees erbij en wij hebben er zin in!